9 Eylül 2020 Çarşamba

Emniyet kemeri takmanın önemi nedir?

Emniyet kemeri araba kullanan her insanın takma zorunluluğu olduğu bir gereçtir. Peki hayatımızdaki yerine bir bakalım. Bildiğiniz gibi arabalar bizlerin hayatını kolaylaştırmak için yapılmış belli bir düzeneğe sahip teknoloji ürünü gelişmiş makinelerdir. Ve makine oldukları için mutlaka hata payları vardır.

Hatalar bazen arabalardan bazende insanların kendi dikkatsizliğinden kaynaklanır. Bu hatalar can kayıpları yada yaralanmalarla sonuçlanan büyük kazalara neden olur. Arabanızı istediğiniz kadar dikkatli, yavaş son derece özenli kullanın mutlaka bir gün kaza yapma olasılığınız yüksek. Neden mi ? Çünkü trafikte sizin kadar özenli yada dikkatli insanlar olmuyor sadece. Siz kaza yapmasanız da onlar gelip sizi mutlaka buluyor.

kmr

Peki ne yapmalıyız sorusu geliyor akıllara. Öncelikle emniyetimiz bizim için çok önemli. Aracı kullanan ve yanındakiler de emniyet kemerini takmalılar. Takmalılar ki kaza anındaki darbelerden, ani hareketlerden yada araçtan dışarı fırlayıpta feci şekilde can vermekten biraz olsun kendimizi koruyalım. Bu her kemer takan güvende anlamına gelmez. Bunu karıştırmayalım. Yapılan araştırmalarda emniyet kemeri takılı iken meydana gelen kazalarda ölüm oranı 3,3 iken, kemer takılı olmadığı durumlarda bu rakam 12,2 olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden hayatımıza biraz olsun değer veriyorsak emniyet kemeri takmaya bundan sonra daha da özen gösterelim.


EmojilerEmojiler

Sayfalarımızda bulunan bir içeriğin, yanlış veya kanunlara aykırı olduğu fikrindeyseniz lütfen bize bildirin