12 Haziran 2014 Perşembe

Fit olmak mı kas yapmak

Fit olmak mı kas yapmak mı?

Fit olmak mı kas yapmak mı?

Öncelikle spor yapacak kişi girmek istediği vücut şeklini belirlemeli. Fit bir görünüme sahip olmakla kas yapmak arasında ciddi şekilde fark var.
İnsan yapısındaki sistem siz zayıflamaya çalıştıkça buna direnmek üzerine kurulu. Biraz daha açarsak aç kalacağınız bu dönemde vücudunuz kendisine gerekecek şeyleri depolar. Bu sistemi kontrol altına almanız mümkün.

Öncelikle metobolizmanızı hızlandırmanız için egzersiz ve spor yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Ne kadar etkili çalışırsanız çalışın vücudunuz sadece yarım saatte belirli bir kalori yakabilir. Spor yaparken karşınıza çıkabilecek en önemli sorun egzersiz yaptıkça vücudunuza çalışmayı öğretecek olmanız. Kullandığınız teknikleri artırdıkça tekrar kilo vermeyi sağlayabilirsiniz. Yani belirli bir tempoda yapılan spor ritmi yakaladıktan sonra kilo vermek için değil, fit kalmak için etkili olacaktır.

Hedeflediğiniz kiloya ulaşmanız için çalışma metotları kadar yavaş çalışmak sporda altın kurallardan biridir. Bunun sebebi yavaş yapılan hareketler vücuda daha çok etki eder ve size daha düzgün çalışma şansı tanır. Bu tarzın kötü noktası yavaş çalışma temposu daha zorlayıcıdır. Hakereklerin tekrar sayılarından ve ağırlıklarından daha önemli olan yavaş ve doğru hamleleri yapmaktır.

Yorgunluk ve aşırı zorlanmayı birbirinden iyi ayırın. Çalışırken yorulmak size ağrılı bir süreç yaşatmamalı. Eğer çalıştırdığınız bölgede ağrı, yanma, gerilme gibi problemler yaşıyorsanız bu etkili bir zorlama olmayacak sizi sakatlanmaya götüren bir süreç olacaktır.

Spor yaptıktan sonra muhakkak kaslarınızı gevşetin. Açma germe hareketleri sayesinde spor sonrası etkili dinlemeye geçmelisiniz ki ertesi günlerde kaslar gevşesin ve tekrar çalıştırılmaya elverişli hale gelsi


EmojilerEmojiler

Sayfalarımızda bulunan bir içeriğin, yanlış veya kanunlara aykırı olduğu fikrindeyseniz lütfen bize bildirin