7 Mayıs 2014 Çarşamba

Ücretsiz sabıka kaydı almak

Ücretsiz sabıka kaydı almak

İnternetten ücretsiz sabıka kaydı almak Sabıka kayıtları eskiden adliyelerde ücretli olarak veriliyordu artık sabıka kaydı almak için ücret ödemenize gerek yok internetten sabıka kaydı almak […]
03 Mayıs 2014 Cumartesi
Ücretsiz sabıka kaydı almak

İnternetten ücretsiz sabıka kaydı almak

Sabıka kayıtları eskiden adliyelerde ücretli olarak veriliyordu artık sabıka kaydı almak için ücret ödemenize gerek yokinternetten sabıka kaydı almak için yapmanız gerekenler;
Geçmiş dönemlerde sabıka kaydı almak tamamen bir işkenceydi uzun kuyruklar ve saatlerce bekeleme ve üstünede para vererek alınan sabıka kayıtları tarih oldu. Sabıka kaydı almak artık bir tıklama kadar yakınınıza yalnız sabıka kaydı ala bilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekmekte e-devlet şifresi ala bilmeniz için size en yakın ptt şubesine başvurmanız gerekmekte güvenliğiniz için aldığınız şifreyi kimseyle paylaşmayınız.
E-devlet üzerinden sabıka kaydı almak için Buraya tıklayınız.
Karşınıza gelen ekrandan TC kimlik numaranızı ve Şifrenizi giriniz.
Karşınıza gelen ekranda Adalet Bakanlığının hizmet şartları çıkıcaktır hizmet şartlarını okuyup alttaki kutucuğu işaretleyiniz.
Şartları onayladıktan sonra adli sicil kaydını ne için kullanacğınızı belirtmeniz gerekmektedir.
Örnek bir iş başvurusu için kullanılacaksa alttaki resimdeki gibi alanları doldurunuz.
Adli sicil kaydı Ücretsiz sabıka kaydı almak
Adli sicil kaydı almak işlemi bukadar çıktınızı almak için bir yazıcınız olması gerekmektedir. Çıktı sayfasında yazdır ikonunu göremiyorsanız Ctrl+P tuşuna basarak o sayfayı yazdıra bilirsiniz.
Hizmet Şartları (Kullanım şartları)
  • Bir gün (24 saat) içerisinde en fazla 4 adet belge oluşturulabilir. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz.
  • Oluşturulan belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce “Belgenin Neden Verileceği” alanının seçiminde dikkatli olmalısınız.
  • Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki “Barkod Numarası” ve “T.C. Kimlik Numaranızı” paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından “Adlî Sicil Doğrulama” hizmeti ile görüntülenebilecektir.
  • Oluşturduğunuz adlî sicil sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise öncelikle bulunduğunuz yerin mahalli adlî sicil bürosuna, tereddütlerinizin giderilmemesi halinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne başvurunuz.


EmojilerEmojiler

Sayfalarımızda bulunan bir içeriğin, yanlış veya kanunlara aykırı olduğu fikrindeyseniz lütfen bize bildirin