18 Mart 2013 Pazartesi

Azim ve kararlılık nedir


Azim ve kararlılık
Gözde ve kardeşleri annesiyle babasını yeni kaybetmişlerdi. Gözde onlara hem annelik hem babalık yapacaktı. Onları hayata bağlamakta ona düşüyordu. Evin en küçüğü olan Begüm’ün ayakta kalmaya bile gücü kalmamıştır. Onlar kararlıydı , okuyarak kendi ayakları üzerine kendileri duracaklardı.
Rüzgar çoğu zaman gemilerin istemedikleri bir istikamette eser, ama gemiler buna rağmen rotalarını değiştirmezler. Onlarda rotalarını değiştirmeden hayata devem ediyorlardı.. Hayat onlar için yeniden kurulmuştu. Olumsuzlukların içinden onlar azda olsa bir ümit aramaya çalışıyorlardı. Gözde üniversiteye, Ayça,Yeşim, Beyza ise liseye, küçük Begüm ise komşularına gitmişti. Dersler kızlar için bitmez olmuştu. Ama Beyza farklıydı. O asla yılmayan ve olumsuzluklarda bile her zaman ışık arayan biri olduğu için, onun dersleri çabuk geçmişti. Beyza üzülse bile üzüntüsünü, onun için çok değerli olan kuşu ile paylaşırdı. Ablalarıyla pek paylaşmazdı. Ama o gün kuşu Beyza’yı görmeye gelmemişti. Bu onun için en yıkıcı ikinci bir olay olmuştu. Ama o yılmadan kendini iyi düşüncelere yönlendiriyordu. Evin en sinirlisi olan Ayça o gün de yine okuldan sinirli olarak gelmişti. Titiz ve marifetli Yeşim ise evdekilere öğüt vermeye çabalıyordu.
Evde herkes nihayet neşelenmişti. Onları olumsuzlukların içinde hedefe ulaştıran güç, kararlı oluşlarıydı. Begüm eve akşam gelmişti.Küçük Begüm’ün ablarına bir sürprizi vardı Begüm komşularının gitarıyla ablalarını neşelendirecekti. Evin minik prensesi gitar resitaliyle herkesin neşesini bir kat daha artırmıştı. Vakit bir hayli ilerlemişti, herkes yataklarına girmişti. Beyza minik kuşunu düşünmekten uyuyamıyordu. Acaba kuşuna ne olmuştu, merakla düşünürken uyuya kalmıştı. Ertesi gün herkes geç uyanmıştı o gün onların gezme günüydü. Anneleriyle her cumartesi günleri dışarı çıkar gezerlerdi. O gün de aynı şeyi tekrarlayacaklardı. Kahvaltı yapıldıktan sonra hemen gezmenin yolunu tuttular. Ayça ve Begüm bisikletleriyle dolaşmayı tercih etmişlerdi. Öncelikle hayvanat bahçesine gittiler, sonra dolaşıp eve dönmüşler. O gün Beyza’nın içindeki merakta sonlamıştı kuşu gelmişti. Beyza kuşuna bir şey olmadığını görünce çok sevinmişti. Azim ve kararlılık her kapının anahtarıdır.


EmojilerEmojiler

Sayfalarımızda bulunan bir içeriğin, yanlış veya kanunlara aykırı olduğu fikrindeyseniz lütfen bize bildirin